HTML

Somogyi Szilárd blogja

Friss topikok

  • parateddy: @Kostoglotov: Somogyi az égvilágon nem világít rá semmire, az a véleményem. Ha lenne is igény köz... (2011.10.27. 15:54) Felhívás a kiegyezésre!

Címkék

Archívum

Felhívás a kiegyezésre!

2011.10.25. 10:24 somogyiszilardds

Előrehozott választások lesznek március 10-én. Hamarosan, pár hónap múlva elkezdődik a kampány, amikor érdemi megegyezéseket már nagyon nehéz lesz kötni. Éppen ezért még most, amikor még van idő, bár igaz, hogy nagyon kevés idő, innét kérem a két kisebbségi pártot, a Most-Híd-at és a Magyar Koalíció Pártját, hogy haladéktalanul kezdjék meg a tárgyalásokat egy közös választási lista felállításáról. Tegyék ezt mindazok ellenére, hogy az utóbbi napokban már megpróbáltak elzárkózni a közös lista kialakításától!

A legutóbbi választások során óriási hiba történt, és százezer szlovákiai magyar szavazat maradt a parlament falain kívül. Ennek meg is lett az eredménye. Ha még több kisebbségi érdekeket képviselő politikus került volna a Nemzeti Tanácsba, akkor biztos vagyok benne, hogy mára már másképpen áll a sok-sok kisebbségi témát érintő törvény.

Ahol tudtam, hozzájárultam a magyarságot érintő kérdések elmagyarázásához és támogatásához. De ez nem elég, és ez csak a megoldás egyik formája. Képzeljék csak el: ha nem négy Matovič - féle képviselő kénye-kedvén múlnak ezek a törvények, hanem négy magyar képviselővel van több a parlamentben! Biztos vagyok benne, hogy velük az együttműködés sokkal egyszerűbb lett volna.

Kérem tehát a két pártot, akár szeretik egymást, akár nem: Üljenek haladéktalanul asztalhoz, egyezzenek meg abban a néhány legfontosabb kérdésben, amiben egyet tudnak érteni, és hozzanak létre közös választási listát. Nem kell egymást szeretniük. Szeressék azokat a célokat, amelyekre felesküdtek!

10 komment

Címkék: híd koalíció magyarok mkp szlovákiai

A bejegyzés trackback címe:

https://somogyiszilard.blog.hu/api/trackback/id/tr513328263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.25. 22:48:48

Szilárd, mi a halál fasza közöd van neked az MKP vagy Híd listához??? - már bocs, de amikor az Új Szóban megláttam a hirdetésed, ez jutott az eszembe... Először. :-) Másodszor meg az, hogy: mi a halál faszáért nem törődsz a saját SAS-os dolgaitokkal, saratokkal, kész RÖHEJ!??? - ismét bocs, de ez van, ilyen vulgáris vagyok...

Node, ami igazán röhejes szerintem az egészben az az, hogy azt írod: "Képzeljék csak el: ha nem négy Matovič - féle képviselő kénye-kedvén múlnak ezek a törvények, hanem négy magyar képviselővel van több a parlamentben! Biztos vagyok benne, hogy velük az együttműködés sokkal egyszerűbb lett volna." Hát jézusmária, van bőr a képeden SAS-osként a SAJÁT balfasz képviselőitek sarát a Hídra kenni??? Hát a négy baromarcú rohadtul egyszerű ember kinek a listáján jutott be??? Válogattátok volna meg TI jobban a képviselőieteket! Milyen alapon ugatsz bele (bocs, de ez így tényleg ugatás) mások dolgába??? Magyarként? OK, ezt simán kvittelném, ha nem lennél egy másik párt tagja. Hogy sokat szólaltál fel "magyar ügyekben"? Ez tényleg dícséretes, de ez egyáltalán nem hatalmaz fel arra, hogy felhívást intézz bármely más párthoz, hogy kit tegyen fel a listájára, vagy, hogy kivel működjön együtt a választásokon.

Persze, egy világos célod azért lehet ezzel a marhasággal: hogy gyengítsd mindkét pártot, inkább szavazzanak a SAS-os Somogyira, ő amúgyis nagyon aktív a magyar ügyekben, meg összefogásra is buzdít... Hja, csak van egy bibi: egy olyan pártnak a tagja vagy, amelyik IGENIS (bárhonnan is nézzük) megbuktatta a jelenlegi kormányt, elősegítve ezzel Fico visszatérését, ami a lehető LEGROSSZABB A SZLOVÁKIAI MAGYARSÁGRA NÉZVE, ergo, többet ártottattok, a szlovákiai magyarságnak (meg az egész országnak), mint használtatok...!

Egy baráti tanács: inkább jegeld ezt a fenti témát, mert totál hülyét fogsz csinálni magadból. De most komolyan.

lashee · http://lashee.blog.hu 2011.10.25. 22:48:49

Ez azt jelenti, hogy a parán vezetett blognak annyi? Vagy párhuzamosan fogja vezetni?

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.26. 14:53:23

Nos, mivel hallgatás = beleegyezés, ezek szerint Szilárd megfogatta a tanácsom, és kussol a témában :-)

Valamint lasheenek is úgy látszik igaza lesz, és a parán vezetett blogjának annyi, hiszen oda ezt nem tette fel...

Vagy Szilárd csak túl elfoglalt a Híd és az MKP ügyeivel kapcsolatban, és nincs ideje válaszolni sem (amit kétlek, mivel előzetes moderáció van a blogon, és vki a fenti két hozzászólást jóváhagyta tegnap este).

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.26. 14:54:42

Most látom csak, hogy időközben ki lett kapcsolva az előzetes moderáció - helyes. :-)

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2011.10.26. 16:05:58

Amint az a fenti kommentekből is látható, Somogyi Szilárd dobta a blogját a bulvárportálon, ami igencsak kiverte a biztosítékot a tulajnál. Jól tette, a primitív, provokatív hozzászólásokra pedig egyszerűen nem kell reagálni :)

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.27. 01:12:37

Monykereső, mellélőttél, de nem gond, a lényeg az, hogy te nem vagy provokatív :-)

Kostoglotov 2011.10.27. 10:46:04

Setét egy fröcsögő vagy te, Teddyke. Pihenjél le, túlhajszolod magad.

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.27. 12:58:28

@Kostoglotov: Teddyke nem pihen, szeret pörögni, bírja jól, megszokta már. Igazából még el sem kezdett pörögni :-)

Nade az érzékenyebb lelkű (ál)szentek kedvéért:

Szilárd, mi közöd van neked az MKP vagy Híd listához??? Továbbá miért nem törődsz a saját SAS-os dolgaitokkal, saratokkal??? Röhej!

Node, ami igazán röhejes szerintem az egészben az az, hogy azt írod: "Képzeljék csak el: ha nem négy Matovič - féle képviselő kénye-kedvén múlnak ezek a törvények, hanem négy magyar képviselővel van több a parlamentben! Biztos vagyok benne, hogy velük az együttműködés sokkal egyszerűbb lett volna." Hát jézusmária, van bőr a képeden SAS-osként a SAJÁT idióta képviselőitek sarát a Hídra kenni??? Hát a négy simaarcú rohadtul egyszerű ember kinek a listáján jutott be??? Válogattátok volna meg TI jobban a képviselőieteket! Milyen alapon ugatsz bele (bocs, de ez így tényleg ugatás) mások dolgába??? Magyarként? OK, ezt simán kvittelném, ha nem lennél egy másik párt tagja. Hogy sokat szólaltál fel "magyar ügyekben"? Ez tényleg dícséretes, de ez egyáltalán nem hatalmaz fel arra, hogy felhívást intézz bármely más párthoz, hogy kit tegyen fel a listájára, vagy, hogy kivel működjön együtt a választásokon.

Persze, egy világos célod azért lehet ezzel a marhasággal: hogy gyengítsd mindkét pártot, inkább szavazzanak a SAS-os Somogyira, ő amúgyis nagyon aktív a magyar ügyekben, meg összefogásra is buzdít... Hja, csak van egy bibi: egy olyan pártnak a tagja vagy, amelyik IGENIS (bárhonnan is nézzük) megbuktatta a jelenlegi kormányt, elősegítve ezzel Fico visszatérését, ami a lehető LEGROSSZABB A SZLOVÁKIAI MAGYARSÁGRA NÉZVE, ergo, többet ártottattok, a szlovákiai magyarságnak (meg az egész országnak), mint használtatok...!

Egy baráti tanács: inkább jegeld ezt a fenti témát, mert totál hülyét fogsz csinálni magadból. De most komolyan.

Nos, innentől kezdve ha vitatkozni akartok, akkor tessék, nincs benne egy csúnya szó sem. Aztán ki setét, és ki fröcsög...

Kostoglotov 2011.10.27. 13:07:56

Vitatkozzon veled a halál, Teddyke. Inkább azon gondolkozz el, hogy van-e a szlovákiai magyarok körében igény a közös magyar érdekképviseletre. Somogyi ugyanis többek között erre is rávilágít.

Btw, a Híd padsoraiban is ül három olyan képviselő, akik megbuktatták a kormányt. Ezt ne felejtsd el, Teddyke. Akkor hogy is van ez a sárkenegetéssel?

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.10.27. 15:54:15

@Kostoglotov: Somogyi az égvilágon nem világít rá semmire, az a véleményem.

Ha lenne is igény közös magyar érdekképviseletre, a nép körében, akkor se lenne hozzá Somogyinak semmi köze, mert egy másik párt tagja, vezető embere. Mint a szlovmagy társadalom tagja természetesen megfogalmazhat hasonló kijelntéseket, melyek akár helyénvalóak is lennének, de így nem. Igy ez csak kívülről való ugatás. Ha belépne vmelyik pártba, az más lenne :-)

Általánosságban véve pedig ami a közös képviseletet illeti: volt már egyszer, nem működött. A jelnlegi pártok jelenlegi kádereivel ez soha nem is fog működni.

Hiányzott az MKP a parlamentből valakinek? Nem hinném, hacsak az MKP-klónoknak nem. El tudott volna többet érni kormányon az MKP, mint a Híd? Kizárt (aki ennek az ellenkezőjét állítja, nincs realitásérzéke). 10 százalékkal többet lehetett volna elérni ("közös" képviselet esetében), mint 8-cal? Ugyan már...

Tehát minek a közös képviselet, ha nincs gyakorlati haszna (meg amúgyis hiú ábránd ez jelenleg)??? Szimbolikus értékű? Köszönöm, én nem kérek a szimbólumokból. Én eredménycentrikus vagyok, csak az érdekel, a magasröptű lózungok nem.

Meg kell nézni a komáromi tüntetés ÖSSZES felszólalóját. Hát jópár alakból onnan úgyszint nem kérek. Sőt, azokból sem kérek, akik összerakják magukat velük.

A Híd padsoraiban ülő (egyébként rendkívül értékes) politikus pedig legközelebb már nem indul (sajnos) a Híd listáján. Hogy mennyi szavazttól esik el így a Híd, ki tudja, majd meglátjuk, nem is ide tartozik. Ez a három politikus egyébként jóval többet tett a magyarságért, mint az egész SAS Somogyistul, Matovicostul.

Igen, van esély arra, hogy egyik magyar párt sem jut be. De egyelőre nagyobb esélye van annak, hogy a Híd bejut. Vagy az MKP. Vagy mindkettő... És ismét elkezdett pörögni a tavalyi lemez. Kezd ez már unalmas lenni. Kedves kintrekedtek, valami újjal nem tudnátok már előjönni??? .
süti beállítások módosítása